Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Rendezvények, fesztiválok képes leírás - Hungaricum.tlap.hu
részletek »

Rendezvények, fesztiválok - Hungaricum.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hungaricum.tlap.hu » Rendezvények, fesztiválok
Keresés
Találatok száma - 4 db
12. Szolnoki Gulyásfesztivál

12. Szolnoki Gulyásfesztivál

A Szolnoki Gulyásfesztivál szervezői elhivatottak a magyar gulyásétel imázsának megőrzésében. Céljuk a gulyásfőzés bemutatása és tanítása belföldön és külföldön. Az elmúlt években közel 700 bográcsban rotyogott a gulyás, a rendezvénynek több tízezer látogatója volt.

Hétrétország

Hétrétország

A nyárutón zajló tíz napos fesztivál a kilencedik alkalommal invitálja a kalandlelkületűeket az Őrség - mint egy falvakból, szerekből, rétekből, tártkapus portákból álló alkalmi ország - élményszerű felfedezésére. Hétrétország programja bővelkedik zenei, színházi, irodalmi és filmes eseményekben. Emellett kialakult egy sajátos 'hétrét' műfaj is: a látogatás. Régi falusi porták fogadják a 'vizit órákban' a látogatókat, kézművesek műhelyeibe, művészek műtermeibe nyerhetnek bebocsátást az érdeklődők, akik nemcsak a látni, vagy kóstolnivalók végett időzhetnek ott szívesen, hanem a jóízű beszélgetés kedvéért is.

Kékfrankos nyár

Kékfrankos nyár

Soproni Kékfrankos Nyár: országos szinten is egyedülálló rendezvénysorozat, amely a soproni borkultúra tevékeny éltetője. A karakteres soproni kékfrankosnak ott a helye a nemzetközi 'borválogatottban'. Olyan nemes, és nagy múltú borról és borvidékről van szó, amelyet méltán reprezentál a Kékfrankos Nyár rendezvénysorozat, amely a májusi borünneptől egészen a szeptemberi szüretig kínál számos izgalmas programot.

Kondorosi Betyár Napok

Kondorosi Betyár Napok

2001. óta hagyománnyá vált Kondoros Nagyközségben a Betyár Napok a Kondorosi Csárda mellett' elnevezésű rendezvénysorozat, amely bemutatójával és versenyeivel a lovas népszokásokat eleveníti fel évről évre. A rendezvény előkészítője, lebonyolítója és koordinátora a Dérczy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény.

Tuti menü