Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyéb termékek képes leírás - Hungaricum.tlap.hu
részletek »

Egyéb termékek - Hungaricum.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hungaricum.tlap.hu » Egyéb termékek
Keresés
Találatok száma - 10 db
Bogrács, öntöttvas lábos, hurkatöltő, húsdaráló, kotyogó, gázzsámoly,

Bogrács, öntöttvas lábos, hurkatöltő, húsdaráló, kotyogó, gázzsámoly,

Minőségi konyhai edények - kukta, lábas, fazék, bogrács - és kiegészítők - serpenyő, öntöttvas termékek, tésztagépek, húsdarálók, kolbásztöltők - online rendelése, 1nap szállítási határidővel. Minden termék kategóriáról érdekes leírások és receptek találhatók és lehetőséged van újabb receptek feltöltésére.

Böjte Csaba könyvei - www.helikon.hu - Út a végtelenbe

Böjte Csaba könyvei - www.helikon.hu - Út a végtelenbe

Böjte Csabának könyvei a Helikon Kiadó gondozásában jelennek meg. Csaba testvér ferences szerzetes könyvei több olvasói sikerlistát is meghódították már, többek között a Libri könyváruház Vallás, mitológia kategóriáját is. Látogasson el a Helikon kiadó weboldalára, vagy a Helikon könyvesházba - ahol Böjte Csaba Ablak a végtelenre és Út a végtelenbe című könyvei megvásárolhatók.

Halasi csipke - hungaricum

Halasi csipke - hungaricum

1902 decemberében a Magyar Iparművészeti Társulat karácsonyi kiállításán mutatta be Dékáni Árpád, az azóta világhírűvé vált halasi csipkék első darabjait. "Halasi magyar csipkék, cérna és selyemből. Rózsás, szarvasos, bimbós, címeres, leveles, szőlős, virágos, lukacsos, hattyús, tubarózsás stb. mintával. Közöttük egy csipkelegyező Roosewelt Alice részére, megrendelte Zseni József. Árak a tárgyakon vannak feltüntetve. Tervezte Dékáni Árpád rajztanár. Készítették Szabady Eleonóra, Markovits Mariska, Lefkovits Rózsika és Schreier Rózsika Halason. Kiállítja: A Kis-Kun-Halasi Nőegylet."- írja a katalógus 21. tétele.1 A katalógus közli a csipkeműhely első céghirdető kártyáját is, mely "A szegény lányok által készített magyar mintájú halasi csipkéket a művészi szépért érdeklődő közönségnek pártfogásába ajánlja...". A budapesti Iparművészeti Múzeumban évenként rendszeresen megrendezett karácsonyi kiállítások felsorakoztatták a kortárs magyar iparművészet legjobb alkotásait, lehetőséget biztosítottak a művészeknek, műhelyeknek a bemutatkozásra, s egyúttal a kiemelkedő alkotások díjazásával, megvásárlásával lehetővé tették a további alkotómunkát is. Az "eredeti magyaros mintákkal, eredeti új technikával"2 készült halasi csipke ettől az időponttól kezdve a magyar iparművészet szerves részévé vált, s a halasi csipkeműhely egyike azon kevés, a századforduló táján alakult műhelynek...

Herendi porcelán

Herendi porcelán

Ősi tudás birtokában, közel Közép-Európa legnagyobb tavához, romantikus természeti környezetben, a Bakony hegyei között működik immár több, mint 180 éve a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrája. Az 1826-ban kis, néhány fős műhelyként induló üzem mára uralkodók, neves történelmi személyek, vezető üzletemberek, művészek kedvelt márkájává vált. A világ majd' minden országában ismert nagyvállalat, s igazi hungarikum: a Magyar Örökség része. A Herendi Porcelánmanufaktúra alapítása a nemzeti önállósodás időszakára esik, s már akkor rálépett egy szüntelenül változó - gyakran csúcsra vezető, gyakran a szakadék szélén kanyargó útra -, melyről erős hitének és tudásának birtokában a mai napig nem tért le. Hosszú útja során, vándorlásai alatt fontos helyeken hagyott jeleket, amelyeket most Önöknek is megmutatunk. Technológiánkat, márkajegyeink változását éppúgy megismerhetik, mint híres megrendelőinket, tisztelt mestereinket, valamint betekintést nyerhetnek történetünkbe, a múltunkba és jelenünkbe. A jövőnket tekintve pedig arra kérjük, tartson velünk az izgalmas úton Ön is, s tapasztalja meg: Herend jövője a múltja!

Hollóházi Porcelán

Hollóházi Porcelán

A Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. Magyarország egyik legnagyobb múlttal rendelkező porcelánipari vállalata. Azon a helyen, ahol ma a vállalat épületei állnak, több mint 225 éve folyamatos ipari tevékenység zajlik. Az ország keleti csücskében, erdők között megbúvó kis manufaktúra pályafutása 1777-ben üveghutaként indult, ahol kezdetleges, de mégis szép poharak, palackok, üvegedények készültek.

Magyar Achátok

Magyar Achátok

Ez a honlap bemutatja az ásványgyűjteményem. Itt rengeteg fotót és információt találhat mindenki az ásványokkal kapcsolatban. Részletes ismertető az ásványok keletkezéséről, kialakulásá ról, a gyógyító hatásukról. Saját gyűjtésű, csiszolású és polírozású magyar achátok.

Magyar termék hírek az Élelmiszer Online-on

Magyar termék hírek az Élelmiszer Online-on

A legfrissebb magyar élelmiszerkkel kapcsolatos szakmai hírek. Minden FMCG - food és non food hír egy helyen, az Élelmiszer Online friss hírek rovatában. Az FMCG - Élelmiszer Food és non-food kiemelt rovatok: áruházláncok, márkák, forgalmazók, FMCG szakmai hírek, reklámok, videók, kereskedelmi hírek.

Mézeskalács

Mézeskalács

A Petrits család 1825 óta készít mézeskalácsokat, gyertyákat, cukorkákat, süteményeket. A tradíció az évszázadok során apáról fiúra szállt. Jelenleg az ötödik és a hatodik generáció készíti a mézeskalácsokat. Termékeink készítésénél elsődleges szempont a hagyományok tisztelete, a (magyar származású) természetes anyagok felhasználása és a kézi munka. Ha már járt nálunk, bizonyára tapasztalta, ha még nem hamarosan tapasztalni fogja, hogy oldalainkon mindent megtalál, ami mézeskaláccsal kapcsolatos. 2003 nyarán "Mézédes Emlékeink" címmel megnyitottuk Mézeskalácsos, Gyertyaöntő és Cukorkakészítő Múzeumunkat, mely mesterségeink és családunk hagyományát, történetét mutatja be. Ott személyesen is "mézeskalács szívesen" látjuk, de itt is sokat megtudhat rólunk. Remélem, legalább annyi örömet talál a mézeskalácsokban, mint amennyit mi. Ebben bízva kívánok jó böngészést.

Rubik kocka - hungaricum

Rubik kocka - hungaricum

Rubik Ernő eleinte a 2×2×2-es kockát szerette volna megalkotni. Az első probléma a kocka összeállítása volt: nem tudta, hogy hogyan lehetne mind a három tengelye körül elforgathatóvá tenni a kockát. Rubik először gumigyűrűkkel próbálta egymáshoz rögzíteni a kis kockákat, de ez így nem sikerült, mivel egy idő után a gumiszalagok elszakadtak. Próbálkozott mágnesekkel is, de úgy meg könnyen szétesett a kocka. A problémát úgy oldotta meg, hogy a kocka elemeit olyan alakúra faragta ki, hogy azok az alakjuknál fogva tartsák össze magukat. Később különböző színekkel jelölte meg az oldalakat, hogy jobban lássa, hogy hogyan mozognak egymáshoz képest. Rubik Ernő - saját bevallása szerint - csak a végleges konstrukciós és formai kidolgozás után ismerte fel, hogy a kocka nemcsak az eredeti célra alkalmas (térbeli mozgások szemléltetésére), hanem egyben jó játék, ennélfogva értékesíthető is. A kocka színezésre Rubik Ernő külön gondot fordított; a kocka szabványos színezéssel bír: két-két átellenes (párhuzamos) oldal színei a sárga komponensben különböznek; tehát így lesz a fehérből a vele átellenes sárga, a pirosból a narancssárga, a kékből a zöld. Végül a legfőbb dolog, amiért a kocka ekkora siker lett: hogy 3 dimenziós, és akárhogy is mozgatjuk. a játék egy darabban marad.

Hirdetés
Zsolnay Porcelán

Zsolnay Porcelán

Zsolnay - A legenda címmel mutatja be a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. jelenleg is gyártott büszkeségeit. A kiállított tárgyak méltán képviselik a Zsolnay hagyományt, egyben a folyamatos megújulás, innováció jegyeit is magukon viselik. A Zsolnay márkanév hosszú története során mindvégig szoros kapcsolatban állt a művészettel, a kultúrával.

Tuti menü