Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Italok képes leírás - Hungaricum.tlap.hu
részletek »

Italok - Hungaricum.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hungaricum.tlap.hu » Italok
Keresés
Találatok száma - 8 db
A hungarikum borok ereje

A hungarikum borok ereje

Ahogy a világpiacon is felértékelődnek az egyes országok legjellegzetesebb, sehol másutt nem termő fajtái, úgy Magyarországon is egyre inkább beszédtémává válnak a hungarikum borok a világfajták ellenében. Legutóbb Ópusztaszeren volt hasonló jellegű bemutató, amellyel a rendezők a különleges hazai kincs fontosságára hívták fel a figyelmet. A Deluxe Magazin az őshonos és új telepítésű fajták világával kapcsolatban érdeklődött a szakmabelieknél.

Ital házhozszállítás azonnal

Ital házhozszállítás azonnal

Ital rendelés és házhzoszállítás este 6-tól hajnali 4-ig. Fél órán belül. A legjobb Budapesti szolgáltató. Kiszállítás az egész városba, és még a környékre is. Hívj minket, ha nem vagy pesti, és megmondjuk, hogy tudunk-e hozzád szállítani. Rövid, sör, bor, minden van. CSak néha, és csak mértékkel igyatok, de akkor rendeljetek tőlünk.

Magyar Pálinka Háza

Magyar Pálinka Háza

Mit jelent nekünk a pálinka, hogy mitől hungarikum, erről szól a ház. Amikor vidéken szüret, disznóvágás kezdődött, ha sikeres volt a nyúlhajtás, vagy ha nem, egy pohár pálinkával illett megfelelni a rítusnak. Mindenütt valakinek a pálinkájára esküdtek. Mindenütt voltak e szakmának értő művelői, akik egy táj gyümölcséből emlékezetes finomságot tudtak készíteni.

Pálinka

Pálinka

A magyar gasztronómia kiemelkedő különlegessége a pálinka. Olyannyira, hogy enevezése, készítése 2004 óta védett hungarikum. A híres magyar pálinkák neveiben visszaköszön az alapanyag és a tájegység megnevezése. A szatmári szilvapálinka a Tisza és a Szamos folyók közötti gyümölcsösök terméseiből készül, elsősorban penyigei és besztercei fajtákból. A kecskeméti fütyülős barackpálinka nemes alapanyaga az alföldi város körüli kajszisokban terem. A szabolcsi almapálinka Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lédús almáját dicséri, a göcseji körtepálinka pedig a dunántúli gyümölcsösök ajándéka.

Palinka.com - pálinka információs portál és pálinka webáruházak

Palinka.com - pálinka információs portál és pálinka webáruházak

A Palinka.com azzal a céllal jött létre, hogy segítsen a minőségi pálinkát kedvelőknek eligazodni a pálinka világában. A pálinka Magyarországon elismert társasági itallá vált, hungarikumnak minősül. A pálinka népszerűségének köszönhetően számos, minőségi termékeket előállító kereskedelmi pálinkafőzde jelent meg a magyar piacon. A Palinka.com célja, hogy egy választékba összesítve minél több pálinkafőzde kínálatát jelenítse meg, ahol viszont az egyes pálinkafőzdék saját webáruházaiban lehet vásárolni. Ezáltal a fogyasztó valós szempontok alapján történő mérlegeléssel, egy felületen tud minőségi pálinkát vásárolni. A Palinka.com által kínált termékek között megtalálhatóak a különböző likőrök, mézesek, gyümölcspálinkák, érlelt pálinkák, ópálinkák, törkölypálinkák, ágyas pálinkák, biopálinkák, eredetvédett pálinkák; a kiegészítők között: pálinkás poharak, pálinkakiöntők, pálinka kollekciók, díszdobozok. Pálinka - szeretem. Látogasson el weboldalunkra: www.palinka.com vagy keressen meg bennünket a Facebookon: www.facebook.hu/palinkak!

Somlói borvidék

Somlói borvidék

Hazánk legkisebb, de évszázadok óta az egyik leghíresebb borvidéke a somlói. A majdnem teljesen szabályos csonka kúp alakú, csodálatos szépségű alvó vulkán körös-körül be van ültetve szőlővel. A Somló hegyen, 500 hektáron csak fehérbort termelnek. A furmint, az olaszrizling, a juhfark és a tramini a borvidék fő fajtái. A somlói borok jellegzetesen kemények. A hiedelem szerint fiúgyermek születése érdekében a nászéjszakán somlói bort kell inni. E jeles történelmi borvidékünket és borát évszázadokon keresztül a legnagyobb becsben tartották Zsigmond király udvarától Hunyadi Mátyás palotáján keresztül a Habsburg-házig. Az itteni szőlő- és bortermelés már a római kortól valószínű, de a XII. századtól kezdve írások is bizonyítják jelentőségét.

Tokaj-hegyalja borvidék

Tokaj-hegyalja borvidék

A Miskolctól alig ötven kilométerre fekvő Tokaj-hegyaljai borvidék világörökséggé nyilvánított része összesen 27 települést foglal magába. A terület a világ első zárt borvidéke volt, 1737-ben született meg az a királyi rendelet, mely felsorolta azokat a településeket, amelyek határában a 'tokaj bor' előállításához alkalmas szőlő termelhető. Az elmúlt ezer év alatt kialakult szőlőművelési hagyományok érintetlen, eredeti formában való továbbélése és a borvidék évezredes egysége indokolta, hogy az UNESCO Világ- örökség Bizottsága 2002-ben a tokaji történelmi borvidéket világörökségi területté nyilvánította kultúrtáj kategóriában.

Unicum

Unicum

A Zwack-család már több mint kétszáz éve, 1790 óta elkötelezett továbbörökítője egy gyógynövényekből készült, sötétbarna színű, keserédes italnak, melyet Unicumnak neveznek. A család tagjai közül az első, II. József Habsburg császár udvari orvosa, dr. Zwack volt, aki feltalálta e bonyolult receptúrát. A több mint negyven gyógynövény összetevőből akár csak egyet is, ha elvennénk, a nedű rögtön elveszítené varázsát. Das ist ein Unikum! - kiáltott fel a császár, amikor először ízlelte meg, és ezzel egy csapásra az ország majdani legnépszerűbb italának névadója lett.

Tuti menü